Cultura Cardedeu s'ha ampliat i ara també es pot trobar a esdeveniments.cat! Quan publiqueu un esdeveniment aquí, també es publicarà automàticament a la nostra nova pàgina web.

Esdeveniment finalitzat

Divendres, 22 de març del 2024

Xerrada "Canvi climàtic, sequera i resiliència" - Dia Mundial de l'Aigua

Descripció

Estem vivint una sequera anunciada des de fa 40 anys. Per què? Què hem fet bé i malament? Què hem de fer per revertir-ho?

La regidoria de Medi Ambient i el MATBC, de la mà de Manel Riera de l’Escola de Natura del Corredor, proposen una xerrada per conèixer la història del cicle de l’aigua al municipi i també a l’entorn metropolità. Així com un anàlisi dels seus usos per acabar fent propostes de resiliència entorn aquesta problemàtica.

La xerrada s’emmarca en el Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) que se celebra per tal de conscienciar a la població de la importància de l’aigua com a recurs natural i promoure’n una gestió sostenible.

Coincidint amb la xerrada, el MATBC ha destinat l’espai de la vitrina del Museu a l’aigua, amb peces del fons Balvey que mostren la importància d’aquest recurs així com les diferents maneres que hi ha hagut al llarg dels anys de conservar-la, emmagatzemar-la i transportar-la. S’hi mostren diferents tipologies de càntirs i atuells per l’aigua que formen part de les col·leccions del Museu i que es conserven a les sales de reserva de Can Xicola.

ORGANITZA: Regidoria de Medi Ambient amb la col·laboració del Museu Arxiu Tomàs Balvey
Activitat gratuïta

Més informació a: https://www.cardedeu.cat/actualitat/agenda/xerrada-canvi-climatic-sequera-i-resiliencia-dia-mundial-de-laigua.html
Hora
19:00 - 20:00
Enllaços
Museu Arxiu Tomàs Balvey i Casal de Cultura Dr. Daurella
Museu Arxiu Tomàs Balvey i Casal de Cultura Dr. Daurella