Cultura Cardedeu s'ha ampliat i ara també es pot trobar a esdeveniments.cat! Quan publiqueu un esdeveniment aquí, també es publicarà automàticament a la nostra nova pàgina web.

Esdeveniment finalitzat

Dijous, 30 de novembre del 2023

VI Cicle de Cinema d’Esport de Cardedeu. L’Himalàia

Descripció

DIJOUS 30 DE NOVEMBRE. 19h.  Vull entrades

LA CUMBRE ES EL CAMINO. 56’. Versió original en castellà. 
Director: Álvaro Sanz
Argument: Alejandro, Jesús i José (discapacitat intelectual) juntament amb els monitors i acompanyants caminen poc a poc per la serralada més alta del planeta. Després de 100 km i d’haver arribat a més de 5.000 m d’altitud, amb temperatures de 20º sota zero, assoleixen l’objectiu més important: recórrer el camí.

DIVENDRES 1 DE DESEMBRE. 19h. 

CHHAUPADI. 88’. Versió original en castellà. Vull entrades
Director: Migueltxo Molina.
Argument: Al Nepal més remot i aïllat encara persisteix una tradició masclista: les dones, quan tenen el període, són apartades de la comunitat perquè se les considera impures; encara menys poden escalar muntanyes, els déus es podrien enfadar. Per ajudar a cridar l’atenció sobre aquesta injustícia, Edurne Pasabán s’afegeix a una expedició en la que cinc dones de la regió es proposen escalar la muntanya sagrada Saipal. Juntes obriran una finestra de canvi i esperança per les dones de l’Himàlaia

DISSABTE 2 DE DESEMBRE. 19h. 

LA VOZ DE IÑAKI. 32’. Versió original en castellà. Vull entrades
Director: Migueltxo Molina.
Argument: El testament vital de l’alpinista Iñaki Ochoa de Olza. No narra la seva mort, sinó la seva vida. La Voz de Iñaki ens parla de la seva relació amb Navarra, la seva família i la muntanya. I a través de la seva relació amb la muntanya, ens parla de l’esforç, la natura, l’amistat, la felicitat i la mort.

ANWAR. 61’. Versió original en castellà. 
Directora: Rosa García.
Argument: Alex Txikon es llença a una nova expedició hivernal al Manaslu. És la primera ascensió no contaminant, alimentada per panells solars. Amb aquest sistema sostenible, comença una labor solidària de la mà de la Fundació EKI. Alex va a conèixer la feina desenvolupada per la Fundació a Sierra Leona, on proporcionen sistemes d’energia solar que permeten l’autonomia energètica d’escoles i hospitals. Txikon proposa replicar aquesta idea a una escola molt especial a la vall Diamer, al Pakistan, unint dues cultures diferents, però al mateix temps iguals.

DIUMENGE 3 DE DESEMBRE. 19h. Vull entrades

POR TODAS. DESAFIANDO AL ANNAPURNA. 54’. Versió original en castellà. 
Director: Raúl Vaquero.
Argument: Produït per National Geographic, aquest film recull la vivència de Cecilia, Lorena, Begoña, Noelia i Silvia, totes elles supervivents de càncer, i que van pedalejar 300 km a gairebé 4.300 m d’altitud a la Vall de l’Annapurna entre les ciutats de Pokhara i el Mantang, capital del Regne Prohibit de Mustang, a l’Himàlaia nepalès.

Tags
Cinema
Enllaços
Cinema Esbarjo
Cinema Esbarjo