Cultura Cardedeu s'ha ampliat i ara també es pot trobar a esdeveniments.cat! Quan publiqueu un esdeveniment aquí, també es publicarà automàticament a la nostra nova pàgina web.

Esdeveniment finalitzat

Dimecres, 12 de juliol del 2023

Tertúlia literària: "Junil a les terres dels bàrbars", de Joan-Lluís Lluís

Descripció

AMB L’AUTOR: Joan-Lluís Lluís

Dinamitza: Raimon Portell

Sinopsi: “Una vegada hi havia un home que menyspreava la seva filla.” Amb començament de rondalla apareix l’heroïna d’aquesta història, anomenada Junil. Encola papirs a la llibreria del pare i aprèn a llegir a l’ombra del seu menyspreu. Però mort el pare, morta la ràbia —i és la filla qui ha concebut l’arma del crim.
Fuig a peu amb tres esclaus. El temps és el principi de l’era cristiana; el lloc, una marca de l’Imperi romà. Travessen la frontera i aprenen a anar a palpes pel món, on els déus i les llengües varien. Què diuen els estranys amb qui topen? Què volen? A mesura que avancen, l’afany de caminar eclipsa la por i s’encomana a d’altres fugitius.

Joan-Lluís Lluís (Perpinyà, 1963), és autor de 8 novel·les: Els ulls de sorra (1993), que narra un episodi de la Guerra d’Algèria. El dia de l’ós (2005), Aiguafang (2009), Cròniques d’un déu coix (2014), El navegant (2016) i Jo soc aquell que va matar Franco (2018), Conversa amb el meu gos sobre França i els francesos (2002), Els invisibles (2020).

La seva llista de novel·les traduïdes no és tan llarga :  L’arrencacors de Boris Vian i El llibre dels finals de Joan Bodon, dos autors que vindrien a ser els seus dos pols: per la imaginació al poder, l’un; per la consciència dels desposseïts, l’altre.

Amb el volum Salives, el públic ha descobert que Joan-Lluís Lluís cultivava la poesia en secret. Encara que molts no ho sàpiguen, també és l’autor d’unes quantes cançons.

Dinamitza: Raimon Portell

Com participar a la tertúlia? 
Si no disposeu del llibre, a la biblioteca us en podem proporcionar un exemplar.

Més informació a: https://www.cardedeu.cat/actualitat/agenda/tertulia-literaria-junil-a-les-terres-dels-barbars-de-joan-lluis-lluis.html
Hora
18:00 - 19:00
Enllaços
Biblioteca Marc de Vilalba
Biblioteca Marc de Vilalba