Cultura Cardedeu s'ha ampliat i ara també es pot trobar a esdeveniments.cat! Quan publiqueu un esdeveniment aquí, també es publicarà automàticament a la nostra nova pàgina web.

Esdeveniment finalitzat

Del 11 al 15 de agost del 2023

Polvori 2023

Descripció

Benvingudes al Polvorí 2023, la Festa Major Autogestionada de Cardedeu!

Després de la celebració dels 20 anys del Polvorí l’any passat, enguany encetem la nostra 21a edició més convençudes que mai del present i futur del projecte amb una programació a l’alçada. Aquí podeu consultar el cartell aquí tota la informació detallada de la programació del Polvorí 2023.

L’eix temàtic del Polvorí 2023

Com hem fet al llarg d’aquestes dues dècades, aquest 2023 donarem visibilitat a algunes de les lluites que ens estan marcant al poble, a la comarca i al país. Per això, enguany dediquem la festa major a la defensa del territori, plasmada en aquest dibuix que protagonitza el cartell d’enguany.

L’eix temàtic del #Polvorí2023, doncs, està teixit per un fil de lluites per la defensa i la sobirania del territori. Al llarg de la festa major, donarem veu a diferents col·lectius: Salvem La Bassa, la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, la Campanya Contra el Quart Cinturó i pagesos i pageses de la comarca.

El Polvorí, un espai de festa i de lluita

Com sabeu, el Polvorí no som només un espai de festa, sinó que també ho és de lluita i conscienciació. Som un model que construeix un oci alternatiu any rere any. N’és una clara expressió el fet de ser una festa major que aposta per l’autogestió. Un model que ens ha permès teixir aliances i complicitats amb projectes que, com el nostre, neixen des de la base, amb voluntat de contrapoder —també en l’oci— i amb un esperit de solidaritat i suport mutu. 

Amb aquesta consciència i amb el pas dels anys, s’ha anat donant visibilitat a moltes de les lluites que s’han dut a terme al poble, a la comarca i al país. Assenyalant l’especulació urbanística dels anys més bèsties de la bombolla immobiliària, que en l’àmbit municipal recordem, va acabar entre d’altres amb el propi local del Casal La Traca, i recolzant l’aparició d’espais que promovien projectes d’okupació com la Torre Sivilla, el Casino Popular i l’Espora, i ara el Casal Popular La Metxera, que està en construcció col·lectiva. Tots ells vinculats a la Festa Major com també ho han estat tots aquells col·lectius de l’Esquerra Independentista que han conformat aquest moviment social al nostre poble.

Sense Arran, Adona’t, l’Assemblea de Joves, la CUP, Endavant i el SEPC, no hagués estat el mateix. No volem oblidar tampoc la participació de l’Esplai i el Cau o també del projecte del Casal Els Escorrelots. Des del Polvorí sempre sent altaveu i també donant la possibilitat que els col·lectius es poguessin autogestionar les seves lluites, alhora que visibilitzar-se també durant la Festa Major del poble.

Finalment, volem fer valer que darrere del projecte hi ha moltes persones que al llarg d’aquest temps hem treballat i treballem per aquests ideals pels quals intentem lluitar cada dia tot i les nostres contradiccions. Des de l’Executiva que gestiona cada edició del Polvorí juntament amb les comissions i l’assemblea plenària, a totes les persones que fan torns i col·laboren implícitament amb el projecte. I és que, com us dèiem, el Polvorí sempre ha tingut la voluntat de ser un espai obert a qui vulgui participar-hi. Per això, avui de nou fem una crida per animar-vos a sumar-vos-hi. Volem continuar mantenint espais autogestionats, volem continuar autoorganitzant-nos i decidint nosaltres mateixes qui volem ser.

Perquè per continuar atiant la flama dels ideals pels quals lluitem, cal encendre la traca entre totes. Per uns Països Catalans independents, socialistes, feministes i ecologistes. I com no pot ser d’una altra manera, amb l’antifeixisme com a bandera.

Per continuar caminant per construir comunitat, cultura i un oci alternatiu per a totes.

Visca el Polvorí! Visca l’autogestió! Visca la Festa Major!

Cardedeu
Hora
8:00 - 23:30
Enllaços
Cardedeu
Cardedeu