Cultura Cardedeu s'ha ampliat i ara també es pot trobar a esdeveniments.cat! Quan publiqueu un esdeveniment aquí, també es publicarà automàticament a la nostra nova pàgina web.

Esdeveniment finalitzat

Dissabte, 9 de març del 2024

PAPERS DE LA GUERRA – De Pepe Castells i Pau Vinyals

Descripció

PAPERS DE LA GUERRA de Pepe Castells i Pau Vinyals
Idea original Lluc Castells

COMPRA ENTRADES. Preu: 17 €

Gènere: Teatre de text. Memòria històrica
Idioma: En català
Durada: 90 minuts
Edats públics: Recomanat + 12 anys

Espectacle acollit en residència - Suport a la creació - Creació Km0 - Cens Cultural de Cardedeu

Un relat de la Guerra Civil en primera persona gràcies al dietari de Pepe Castells. Un homenatge a tots els que han hagut d’amagar la nostra història i una oportunitat per fer memòria a través del teatre.

SINOPSIS. El 7 de desembre del 1937 en Pepe Castells i Pubill va haver de deixar la companyia amorosa de la seva mare i germans per anar a la guerra. La seva història no deu ser tan diferent de la que van viure molts joves catalans. Però ell, dos mesos més tard, a l’estació de La Puebla de Híjar, va decidir començar a escriure un diari que per la seva família es convertiria en un misteri fins al dia de la seva mort. Molts soldats que van viure la Guerra Civil Espanyola van tancar amb pany i clau les seves vivències deixant un silenci imperdonable per qualsevol societat, que es va instaurar amb el “pacto del olvido”, encara present avui en dia. Com un d’ells, en Pepe també va segellar com va poder els seus dietaris, dibuixos i correspondències amb cinta de pintor.

Aquesta és la història d’un net que busca el seu avi al mig d’una guerra, llegint les seves paraules en veu alta. O la d’un pare que escolta el seu fill mentre pinta un teló de fons, el paisatge de la guerra viscuda pel seu pare. Perquè els Castells, una família de teatre i mestres de l’ofici de construcció d’escenografies, volen compartir el privilegi d’haver trencat el seu silenci, fruit d’haver pogut llegir els dietaris que duien el nom de la seva família. El silenci de tots aquells que han hagut d’amagar la nostra història. Aquest espectacle és un homenatge a tots ells i una oportunitat per fer memòria a través del teatre.

FITXA ARTÍSTICA
Idea i producció: Lluc Castells
Textos: Pepe Castells i Pubill
Direcció: Pau Vinyals i Rita Molina Vallicrosa
Dramatúrgia: Pau Vinyals
Amb: Pau Vinyals  i Jordi Castells / Josep Castells
Escenografia i vestuari: Lluc Castells
Il·luminació: Judit Colomer
Espai sonor: Arnau Vallvé
Producció executiva: Marta Márquez i Júlia Simó Puyo
Distribució: Cassandra Projectes Artístics
Amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i Cardedeu_INSPIRANTCULTURA

Més informació a: https://www.cardedeu.cat/actualitat/agenda/papers-de-la-guerra--de-pepe-castells-i-pau-vinyals.html
Hora
20:00 - 21:00
Enllaços
Teatre Auditori Cardedeu
Teatre Auditori Cardedeu