Cultura Cardedeu s'ha ampliat i ara també es pot trobar a esdeveniments.cat! Quan publiqueu un esdeveniment aquí, també es publicarà automàticament a la nostra nova pàgina web.

Esdeveniment finalitzat

Diumenge, 19 de març del 2023

Bill i Janet i altres cròniques marcianes

Descripció
Diumenge 19 de març a les 17 h

Títol original: The Smeds and the Smoos. Regne Unit, 2022

Direcció: Samantha Cutler, Daniel Snaddon
Guió: Julia Smuts Louw
Gènere: animació
V. doblada en català
Recomanada per a infants a partir de 3 anys

Argument: En un planeta molt llunyà viuen dues famílies de marcians: els vermellets i els blauets. Els vermellets dormen en llits, tenen peus d’ànec, cabells estranys, juguen a l’aigua i beuen llet rosa, mentre que els blauets dormen en forats, porten sabates, els agrada anar saltant a tot arreu i beuen te negre. Els vermellets i els blauets no es porten bé, viuen separats i mai juguen junts, està prohibit!

La Janet és una vermelleta que un dia s’avorreix de jugar a l’aigua; el Bill és un blauet que un dia es cansa de saltar pel turó. Un matí es troben al Bosc Encantat i s’enamoren. Quan les seves famílies se n’assabenten, s’enfaden moltíssim, i els recorden que mai mai MAI han de jugar l’un amb l’altre. Però el Bill i la Janet volen estar junts i segueixen reunint-se en secret fins que, finalment, decideixen fugir del planeta.

Un programa sobre marcians i naus espacials que ens ensenya a treballar la tolerància i l’acceptació de la diversitat.

Bill i Janet (The Smeds and the Smoos), Samantha Cutler, Daniel Snaddon, Regne Unit, 2022, 26’
En un planeta molt llunyà viuen dues famílies, els vermellets i els blauets. Generació rere generació han estat enfrontades, no es parlen, no juguen mai plegades i no els agraden els costums de l’altra. Però què passaria si una jove vermelleta i un jove blauet s’enamoressin?

La sopa de la Franzy (La soupe de Franzy), Ana Chubinidze, França, Geòrgia, 2021, 8’44’’
Sola al seu asteroide, la Franzy porta una vida feliç fins que es queda sense la deliciosa sopa màgica, feta amb una recepta secreta que els seus pares li van ensenyar. 

La gran escapada d’en Ray (Ray’s great escape), Jie Weng, Xina, 2018, 7’
En Ray és un petit monstre que viu a la vora d’un volcà a punt d’esclatar. Un dia, cansat de tants terratrèmols, decideix marxar. Carregat amb totes les seves pertanyences es veurà immers en una gran aventura en busca d’una nova llar.

Topets i Taquetes veuen les estrelles (Spot and Splodge See Stars), Uzi Geffenblad, Lotta Geffenblad, Suècia, 2013, 7′
Quantes coses es poden veure al cel estrellat! En Topets i en Taquetes observen les estrelles atentament, tan ensimismats miren cap adalt, que s’acaben fent un bon cop de cap. S’hauran desmaiat? Què els hi haurà passat?

Hola, desconegut (Hello stranger), Julia Ocker, Alemanya, 2021, 6’
Un astronauta arriba a un planeta desconegut. Tot li és aliè, estrany, fins que mica en mica comença a conèixer millor als seus habitants i les seves costums.

El petit ninot de neu (Little snowman), Aleksey Pochivalov, Rússia, 2021, 3’40’’
Les pastanagues d’una familia de ninots de neu estan desapareixent! Què faran sense nas? O potser hi ha coses més important com l’amabilitat i l’amistat?

Hora
17:00 - 18:00
Tags
Cinema
Enllaços
Cinema Esbarjo
Cinema Esbarjo